נהיגה בשכרות היא אחת מהעבירות החמורות בדיני התעבורה.
העונש הקבוע בחוק בגין נהיגה בשכרות הוא פסילת רשיון הנהיגה למשך שנתיים.
אל עונש זה נלווים עונשים נוספים כמו מאסר על תנאי, פסילה על תנאי וקנס.
אם נתפסת נוהג בשכרות, עליך לפנות לעורך דין מנוסה המכיר את התחום היטב.
עורך הדין יעיין היטב בחומר הראיות המצוי בידי התביעה ויקבע דרך פעולה אפשרית
להתמודדות עם האישום התלוי ועומד כנגדך – הנהג.
דרך התמודדות אחת היא כפירה במיוחס לנהג. בדרך זו התביעה תצטרך להוכיח כי הנהג אכן נהג בשכרות. ישנם מקרים שבהם ניהול התיק מוביל לזיכוי הנאשם וישנם מקרים שבהם ניהול התיק בבית המשפט מסבך את הנאשם.
דרך התמודדות אחרת היא קיום משא ומתן מול גורם התביעה המוסמך, הפנייתו לכשלים בפעולות השוטרים שטיפלו בנהג והפניית תשומת לבו לנסיבותיו האישיות של הנהג.
עורך דין מאיר סמי, אשר שימש ראש צוות בתביעות תעבורה בתל-אביב וניהל משא ומתן מצד המאשימה במאות תיקים, יודע לזהות במהירות מהו המקרה המתאים לכל לקוח ולקוח. ניסיונו רב השנים בתור תובע בכיר הביא להצלחות בתיקי נהיגה בשכרות שייצג כסנגור. עורך דין מאיר סמי יודע לומר כיצד יסתיים הטיפול בתיק כבר בשלב ההתחלתי, ויודע להמליץ ללקוח כיצד להתנהל במקרה שלו. במקרים רבים התיק מסתיים בהסדר טיעון ובו פסילת הרישיון היא למשך מספר חודשים, אך אינה מעל שנה. פסילת רשיון הנהיגה ליותר משנה תוביל לכך שהנהג יידרש לעבור מבחן עיוני ומבחן מעשי מחדש – תוצאה שאינה רצויה.
ישנם מקרים שבהם הנהיגה בשכרות המיוחסת לנהג היא המקרה השני או השלישי של אותו נהג. במקרים אלה תעתור המאשימה למאסר בפועל ואף תבקש את מעצר הנהג, בין אם בביתו ובין אם מאחורי סורג ובריח. הטיפול במקרים אלה הוא טיפול ארוך ומקיף שבו כל משפחתו של הנהג מעורבת. לעתים טיפול בתיק כזה מצריך התערבות טיפולית של שירות המבחן.
בכל מקרה שבו הוזמנת לבית המשפט לתעבורה בגין נהיגה בשכרות מומלץ מאוד לשכור שירותיו של עורך דין המומחה בתחום.